Ønsker du en smakfull opplevelse i tilknytning til at du skal arrangere utdrikningslag eller en annen feiring? Vår spennende introduksjon i smaking av fin mørk sjokolade passer perfekt som en rolig start eller avslappende mellomaktivitet i de fleste feiringer og lag.
På denne sjokoladesmakingen får man lære hva sjokolade er og hvorfor smaking av sjokolade kan ligge på et like høyt nivå som smaking av vin eller andre gourmetvarer. Vi begynner med en kort introduksjon til sjokoladens historie og betydningen av sjokolade gjennom tidene, samt en gjennomgang av sjokoladeproduksjon og hvordan variasjoner i de enkelte trinnene påvirker smaken. Videre lærer man den beste måten å smake på sjokolade, og hva som kjennetegner de vanligste typene og opprinnelsene som finnes. Man får naturligvis også smake på en rekke høykvalitets sjokolader av forskjellige typer og merker som omfatter alt fra mørke melkesjokolader til rene mørke sjokolader fra forskjellige opprinnelser over hele verden, med hovedfokus på de mest smakfulle sjokoladene med 60%-70% kakaoinnhold.
Ved gjennomføring tar vi oss av alle de kursrelaterte detaljene, mens du som arrangør må stille med et egnet lokale og drikke til deltakere. Kurset kan holdes i alt fra møterom til private hjem så lenge det er tilgang på en prosjektør eller flatskjerms-tv. Se forøvrig våre kjøpsvilkår. Kontakt oss på telefon 913 04 810 eller via [email protected] for mer informasjon eller forespørsel om tidspunkt.
Detaljer om sjokoladesmaking for utdrikningslag:
Deltakere og pris: Fast pris kr 4900,- for grupper på inntil 10 deltakere. Mulighet for ytterligere deltakere til kr 490,- per person.
Sted: Hjemme hos deg eller i et annet egnet lokale du har tilgang på innenfor 30 minutters reise med bil fra Oslo sentrum. Du må ha sitteplass til alle foran tv eller prosjektør.
Varighet: Vi anbefaler å sette av ca 2 timer. Varigheten kan tilpasses deres ønsker og behov men krever minst 1 time og begrenset til høyst tre timer for et ordinært kurs.
Smaksprøver: 10 forskjellige smaksprøver som inkluderer både kvalitetssjokolader, referansesjokolade, kakaobønner og kakaosmør.
Materiell: Alle deltakerne får et 12-siders hefte med smaksguide og tilrettelagt smakshjul på norsk som kan tas med hjem, samt annen rekvisita som smaksark, vurderingsskjema, og lignende.
Innhold:
- Introduksjon til sjokoladesmaking
- Gjennomgang av trinnene i sjokoladeproduksjon
- Oppsummering av sjokoladens historie
- Forståelse for kvalitetssjokolade som gourmetprodukt
- Veiledet smaking og vurdering av smaksprøvene