Smakshjul for sjokolade
En smaksopplevelse påvirkes ikke bare av smaks og luktesansene dine, men i stor grad også av hvordan sinnsstemningen din påvirkes av omstendighetene og hvilke minner de forskjellige smakene utløser. God hukommelse og evnen til å sette navn og beskrivelser på hva man smaker er altså viktige egenskaper for å få en god smaksopplevelse, for disse tingene lar deg også huske smaksopplevelsen bedre. Som en hjelp til å identifisere og sette navn på smaker har vi derfor utviklet dette smakshjulet som er tilpasset de gode delene av smaksspekteret som vanligvis kan finnes i sjokolade. Dette er altså ment som en hjelp for å trigge hukommelsen mens man smaker, slik at man bedre kan sette navn på de smaker og aromaer man opplever.
Dette smakshjulet konsentrerer seg om de smakene som kan gi positive assosiasjoner og smaksopplevelser mens man spiser sjokolade, og inkluderer derfor ikke typiske usmaker som iblant kan finnes i sjokolade. Disse inkluderer ting som brentsmak av over-røstet kakao, svært mye bitterhet, metallisk smak av kunstig vanillin, ostesmak av over-fermentering, smaksløshet av under-fermentering, melsmak av mugginfisert kakao, og andre problemer som kan oppstå.
Alle rettigheter til smakshjulet innehas av Sjokoladesmaking.no, ta kontakt for å avklare vilkår dersom du ønsker å benytte det i trykksaker eller andre sammenhenger.