Smakshjul for sjokolade

En smaksopplevelse påvirkes ikke bare av smaks og luktesansene dine, men i stor grad også av hvordan sinnsstemningen din påvirkes av omstendighetene og hvilke minner de forskjellige smakene utløser. God hukommelse og evnen til å sette navn og beskrivelser på hva man smaker er altså viktige egenskaper for å få en god smaksopplevelse, for disse tingene lar deg også huske smaksopplevelsen bedre. Som en hjelp til å identifisere og sette navn på smaker har vi derfor utviklet dette smakshjulet som er tilpasset de gode delene av smaksspekteret som vanligvis kan finnes i sjokolade. Dette er altså ment som en hjelp for å trigge hukommelsen mens man smaker, slik at man bedre kan sette navn på de smaker og aromaer man opplever.

Smakshjul sjokolade - Sjokoladesmaking.no

Dette smakshjulet konsentrerer seg om de smakene som kan gi positive assosiasjoner og smaksopplevelser mens man spiser sjokolade, og inkluderer derfor ikke typiske usmaker som iblant kan finnes i sjokolade. Disse inkluderer ting som brentsmak av over-røstet kakao, svært mye bitterhet, metallisk smak av kunstig vanillin, ostesmak av over-fermentering, smaksløshet av under-fermentering, melsmak av mugginfisert kakao, og andre problemer som kan oppstå.

Alle rettigheter til smakshjulet innehas av Sjokoladesmaking.no, ta kontakt for å avklare vilkår dersom du ønsker å benytte det i trykksaker eller andre sammenhenger.