Om gründeren: Svein-Magnus Sørensen

Svein-Magnus er blant Norges fremste eksperter på sjokoladesmaking og en aktiv bidragsyter i det internasjonale sjokolademiljøet hvor han blant annet fungerer som fast sjokoladedommer i International Chocolate Awards og er en kjent profil på mange sjokoladekonferanser.
Her hjemme i Norge er Svein-Magnus gründeren av kursvirksomheten Sjokoladesmaking.no og han er stifter og ildsjel bak møteplassen Sjokoladetreffet – Norway Chocolate Meetup. Etter å ha vært opptatt av mørk kvalitetsjokolade i halvannet tiår har Svein-Magnus vært en drivkraft for å bygge kjennskap til og forståelse for kvalitetssjokolade som et gourmetprodukt ved siden av de vanlige godteriproduktene de fleste i Norge forbinder med sjokolade.

Svein-Magnus var den første nordmannen som ble sertifisert sjokoladesmaker på nivå 1 hos the International Institute of Chocolate Tasting (i 2012), og han var i den første gruppen internasjonalt som gikk videre til å ta Nivå 2 sertifisering (i 2015) og Nivå 3 sertifisering (i 2017) når disse ble etablert. Han har også deltatt på et stort utvalg internasjonale messer og konferanser for kakao og sjokolade, samt at han har vært på en rekke reiser for å besøke kakaoplantasjer og sjokoladefabrikker i forskjellige land. Ved siden av dette har Svein-Magnus bred kompetanse på smaking også av drikke som passer godt til sjokolade gjennom å også være sertifisert vinsmaker (WSET Level 2) og romsmaker (RRS Master Rummelier).

Sjokolade og smaks-CV

  • 2024
    • Deltok på sjokoladekonferansen Chocoa i Amsterdam, Nederland.
    • Studiebesøk hos sjokoladefabrikkene og butikkene til Fu Wan Chocolate, Zeng Zhi-Yuan, Cacao Farm Formosa, Cona’s Chocolate og Q Sweet Chocolatier på Taiwan.
    • Studiebesøk på Australian Chocoate Farm og hos en rekke sjokoladebutikker i Australia.
    • Sjokoladedommer for International Chocolate Awards 2024.
  • 2023
    • Deltok på sjokoladekonferansen IICCT Chocolate Tasters Forum i Valencia, Spania
    • Studiebesøk hos sjokoladefabrikkene og butikkene til Marou Chocolate i Vietnam og Kad Kokoa i Thailand.
    • Studiebesøk hos en rekke vingårder i Constantia, Stellenbosch og Franschhoek i Cape-området i Sør-Afrika.
  • 2022
    • Deltok på sjokoladekonferansen Chocoa i Amsterdam, Nederland.
    • Studiebesøk hos sjokoladefabrikken Agapey Chocolate på Barbados, samt fabrikkbesøk hos West Indies Rum Distillery, Mount Gay Rum Distillery, Foursquare Rum Distillery og St. Nichlas Abbey som del av Rummelier Roundtable Live in Barbados.
    • Studiebesøk på sjokoladefabrikkene til Definite Chocolate og Kahkow Chocolate, samt på plantasjebesøk hos Rizek Cacao og fabrikkbesøk hos romdestilleriene Ron Barcelo og Oliver & Oliver på den Dominikanske republikk.
    • Studiebesøk hos sjokoladefabrikken Chocolataria Equador og på en rekke vingårder i Portugal.
  • 2021
    • Studiebesøk på sjokoladefabrikken Mirzam chocolate i Dubai.
    • Oppnådde sertifiseringen Master Rummelier hos Royal Rum Society.
    • Tok vin-sertifiseringen WSET Level 2 hos Kulinarisk Akademi
    • Studiebesøk hos en rekke vingårder i Piemonte i Italia, samt hos Chateau Mukhrani i Georgia.
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
    • Etablerte møteplassen Norway Chocolate Meetup – Lidenskap for Sjokolade for norske sjokoladeelskere.
    • Sjokoladedommer for European semi-finals og Scandinavian regional finals i International Chocolate Awards 2016.
    • Reiste på studieturer til på sjokoladefabrikker, kakaoplantasjer og forskningsinstitutter på Puerto Rico, herunder Loiza Dark, Cortes Forteza og Hacienda Buena Vista, samt var på studiebesøk på sjokoladefabrikken Omnom på Island.
  • 2015
    • Bestod Certified Chocolate Taster Level 2 hos International Institute of Chocolate Tasting i London, UK.
    • Reiste på studietur til USA og besøkte sjokoladebutikker og sjokoladefabrikker i San Francisco (Dandelion), Boston (Taza, Somerville) og Toronto (Soma).
  • 2014
  • 2013
    • Etablerte Norges første nettbutikk dedikert til kvalitetssjokolade på Sjokoladesmaking.no.
    • Deltok på sjokolademessen The Chocolate Show under Chocolate Week i London, Storbritannia.
  • 2012
    • Etablerte virksomheten Sjokoladesmaking AS og begynte kommersiell kursvirksomhet.
    • Tok kurset Slow Chocolate tasting workshop hos Seventy% i London, UK. Dette kurset tilsvarer og ble senere godkjent som Certified Chocolate Taster Level 1 ved å bestå eksamen for dette.
    • Deltok på sjokolademessen Salon du Chocolat i Zürich, Sveits.
  • 2011
  • 2009
    • Holdt første sjokoladekurs for venner og kolleger.
  • 2006-2009
    • Var abonnent på Seventy% Chocolate Connoisseurs Club og deltaker på deres sjokoladeforum.
    • Dro på studieturer til en rekke sjokoladebutikker og sjokolademuseumer i forskjellige Europeiske byer, herunder til byene Brüssel, Brügge, Köln, Praha og Wien.
  • 2006
    • Fikk en lidenskap for sjokolade etter å ha oppdaget kvalitetssjokolade under et opphold i Belgia.

Presseomtale