Mikroblogg

Kategori for korte blogg-innlegg og arkiv for meldinger postet til sosiale medier.

Nothing Like Chocolate

photo-main

Visste du at barneslaver brukes i produksjonen av veldig mye av den masseproduserte sjokoladen?

Vi har rettighetene til å vise filmen “Nothing like chocolate” i Norge og denne filmen er noe ALLE med litt samfunnsengasjement bør se! Filmvisninger blir satt opp i løpet av høsten!

Nothing Like Chocolate Read More »

Sjokoladetips: Valrhona Alpaco

Photo: Månedens sjokoladetips er Valrhona Grand Cru Alpaco, som er en 66% sjokolade fra Ecuador.Hint av Jasmin og appelsinblomster sammen med tre og balansert bitterhet gjør denne sjokoladen til en sann smaksopplevelse! Perfekt alene, men også god i bakverk. Kan kjøpes på en del Meny -og Ultrabutikker og enkelte cafèer og spesialbutikker.Månedens sjokoladetips er Valrhona Grand Cru Alpaco, som er en 66% sjokolade fra Ecuador.

Hint av Jasmin og appelsinblomster sammen med tre og balansert bitterhet gjør denne sjokoladen til en sann smaksopplevelse! Perfekt alene, men også god i bakverk.
Kan kjøpes på en del Meny -og Ultrabutikker og i enkelte cafèer og spesialbutikker.

Sjokoladetips: Valrhona Alpaco Read More »

Folkeuniversitetet

Vårt kurs i fin mørk sjokolade er hovedtema i denne reklamefilmen om Folkeuniversitetet! I filmen forteller vi litt om hva som skiller fin mørk sjokolade fra de vanlige merkene i matbutikken og som skaper den ekstra gode opplevelsen.

http://videoarkiv.plapre.no/video/7712974/valentine-sjokoladekurs?source=facebook

Om du vil lære mer om fin mørk sjokolade kan vi anbefale det åpne kurset i sjokoladesmaking som vi skal holde hos Folkeuniversitetet på valentinsdagen 14.

Folkeuniversitetet Read More »

Førjulskonkurranse

Etter å ha mottatt mange hundre bidrag er trekningen i vår store førjulskonkurranse nå gjennomført og vi gratulerer Kristian fra Inderøy i Trøndelag med å ha vunnet en eksklusiv adventskalender med fin mørk sjokolade fra Valrhona!
Tusen takk til alle som deltok!

Førjulskonkurranse Read More »

Varmeskadet sjokolade

Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette?

Photo: Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette? Det hvite belegget på overflaten kalles 'bloom' og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap. Heldigvis er det ingen grunn til bekymring for så lenge det er ren sjokolade som ikke inneholder melk kan den trygt spises selv om utseendet ikke er på topp, og med unntak av at sjokoladen kan ha blitt litt tørrere og hardere enn normalt vil til og med smaken være like god som før!
Det hvite belegget på overflaten kalles ‘bloom’ og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap.

Varmeskadet sjokolade Read More »

Slow Chocolate

Photo: Nøkkelen for å virkelig kunne nyte god sjokolade er å ta seg god tid, det lar smakene utvikle seg og lar det smeltende kakaosmøret ta brodden av bitterheten. "Melt, don't munch" altså!Selv en sjokoladekjenner trenger å utvide sine horisonter, så nå i April var jeg på Slow Chocolate-kurs i London med Martin Christy fra SeventyPercent!

Nøkkelen for å virkelig kunne nyte god sjokolade er å ta seg god tid, det lar smakene utvikle seg og lar det smeltende kakaosmøret ta brodden av bitterheten.

Slow Chocolate Read More »