Sjokoladetips

Nothing Like Chocolate

photo-main

Visste du at barneslaver brukes i produksjonen av veldig mye av den masseproduserte sjokoladen?

Vi har rettighetene til å vise filmen “Nothing like chocolate” i Norge og denne filmen er noe ALLE med litt samfunnsengasjement bør se! Filmvisninger blir satt opp i løpet av høsten!

Nothing Like Chocolate Read More »

Sjokoladetips: Valrhona Alpaco

Photo: Månedens sjokoladetips er Valrhona Grand Cru Alpaco, som er en 66% sjokolade fra Ecuador.Hint av Jasmin og appelsinblomster sammen med tre og balansert bitterhet gjør denne sjokoladen til en sann smaksopplevelse! Perfekt alene, men også god i bakverk. Kan kjøpes på en del Meny -og Ultrabutikker og enkelte cafèer og spesialbutikker.Månedens sjokoladetips er Valrhona Grand Cru Alpaco, som er en 66% sjokolade fra Ecuador.

Hint av Jasmin og appelsinblomster sammen med tre og balansert bitterhet gjør denne sjokoladen til en sann smaksopplevelse! Perfekt alene, men også god i bakverk.
Kan kjøpes på en del Meny -og Ultrabutikker og i enkelte cafèer og spesialbutikker.

Sjokoladetips: Valrhona Alpaco Read More »

Varmeskadet sjokolade

Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette?

Photo: Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette? Det hvite belegget på overflaten kalles 'bloom' og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap. Heldigvis er det ingen grunn til bekymring for så lenge det er ren sjokolade som ikke inneholder melk kan den trygt spises selv om utseendet ikke er på topp, og med unntak av at sjokoladen kan ha blitt litt tørrere og hardere enn normalt vil til og med smaken være like god som før!
Det hvite belegget på overflaten kalles ‘bloom’ og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap.

Varmeskadet sjokolade Read More »

Påskeegg

Nå er påsken snart over og jeg håper at alle har fått mye god sjokolade i påskeeggene, men for de som ikke har fått nok er dette tiden du kan gjøre noen virkelige kupp på årets påskekreasjoner! For eksempel er det nå halv pris på mange typer egg og andre påskeprodukter fra Hotel Chocolat.

Påskeegg Read More »