Nyheter fra Sjokoladesmaking.no

Pressemeldinger og andre nyheter om sjokolade i Norge

Folkeuniversitetet

Vårt kurs i fin mørk sjokolade er hovedtema i denne reklamefilmen om Folkeuniversitetet! I filmen forteller vi litt om hva som skiller fin mørk sjokolade fra de vanlige merkene i matbutikken og som skaper den ekstra gode opplevelsen.

http://videoarkiv.plapre.no/video/7712974/valentine-sjokoladekurs?source=facebook

Om du vil lære mer om fin mørk sjokolade kan vi anbefale det åpne kurset i sjokoladesmaking som vi skal holde hos Folkeuniversitetet på valentinsdagen 14.

Folkeuniversitetet Read More »

Førjulskonkurranse

Etter å ha mottatt mange hundre bidrag er trekningen i vår store førjulskonkurranse nå gjennomført og vi gratulerer Kristian fra Inderøy i Trøndelag med å ha vunnet en eksklusiv adventskalender med fin mørk sjokolade fra Valrhona!
Tusen takk til alle som deltok!

Førjulskonkurranse Read More »

Varmeskadet sjokolade

Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette?

Photo: Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette? Det hvite belegget på overflaten kalles 'bloom' og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap. Heldigvis er det ingen grunn til bekymring for så lenge det er ren sjokolade som ikke inneholder melk kan den trygt spises selv om utseendet ikke er på topp, og med unntak av at sjokoladen kan ha blitt litt tørrere og hardere enn normalt vil til og med smaken være like god som før!
Det hvite belegget på overflaten kalles ‘bloom’ og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap.

Varmeskadet sjokolade Read More »

Slow Chocolate

Photo: Nøkkelen for å virkelig kunne nyte god sjokolade er å ta seg god tid, det lar smakene utvikle seg og lar det smeltende kakaosmøret ta brodden av bitterheten. "Melt, don't munch" altså!Selv en sjokoladekjenner trenger å utvide sine horisonter, så nå i April var jeg på Slow Chocolate-kurs i London med Martin Christy fra SeventyPercent!

Nøkkelen for å virkelig kunne nyte god sjokolade er å ta seg god tid, det lar smakene utvikle seg og lar det smeltende kakaosmøret ta brodden av bitterheten.

Slow Chocolate Read More »

Påskeegg

Nå er påsken snart over og jeg håper at alle har fått mye god sjokolade i påskeeggene, men for de som ikke har fått nok er dette tiden du kan gjøre noen virkelige kupp på årets påskekreasjoner! For eksempel er det nå halv pris på mange typer egg og andre påskeprodukter fra Hotel Chocolat.

Påskeegg Read More »

Tid for adventskalender

Sjokolade i adventskalenderen er en tradisjon for mange, dog er kvaliteten på de ferdigkjøpte fra matbutikken ofte laber. Men hvor finner man noe bedre?

Eksklusive adventskalendere fra blant annet Lindt og andre merker kan fås i godtebutikker slik som Konfektspesialisten på Glassmagasinet og Dropsen på Sandvika Storsenter, eller så kan man jo lage kalenderen selv.

Tid for adventskalender Read More »

Åkessons med pepper

Også i vårt naboland Sverige spirer det en spennende sjokoladebevegelse. Et av stjerneskuddene våre naboer står for er den internasjonale bedriften Åkessons, en pepperimportør og sjokolademaker som lager kvalitetssjokolade med pepper fra egne plantasjer på Madagaskar og i Brasil. De tok hjem flere priser fra årets Academy of Chocolate Awards og er vel verdt en smak!

Åkessons med pepper Read More »