Chocolate chip cookies
Disse sjokoladekjeksene smaker helt fantastisk med ordentlig kvalitetssjokolade, og vi har prøvd oss på en sunn variant som ble veldig god. Oppskriften er både glutenfri, nesten sukkerfri og lavkarbovennlig. Ønsker du å lage mer tradisjonelle cookies kan du erstatte mandelmelet med vanlig hvetemel og sukrin gold med vanlig brunt sukker.
Chocolate chip cookies Read More »
Besøk Alexeeva & Jones og forlat med et digert smil!
Du vet den opplevelsen du får når du møter personer som er så utrolig engasjert i jobben sin og sprer ordentlig glede i møte med kunder? Alexeeva & Jones i Notting Hill London er et slikt sted! Butikken er feiret nylig et år og er et must å besøke i London.
Besøk Alexeeva & Jones og forlat med et digert smil! Read More »
Adventskalender 2013
Som tidligere år har vår sjokoladekjenner også i år en litt spesiell adventskalender! Denne gangen fra Hotel Chocolat som har egen kakaoplantasje på St. Lucia i Karibien. Adventskalenderen heter «Truffles for Two» og hver luke har to små trøfler med spennende julesmaker!
Adventskalender 2013 Read More »
Lørdagskos!
Det er lørdag og hva er vel ikke bedre enn å nyte en smakfull Valrhona Araguani 72% fra Venezuela! Du finner den i nettbutikken vår:
Vi lanserer nettbutikk!
Sjokoladesmaking.no utvider og lanserer nettbutikk. Målet er å gjøre fin kvalitetsjokolade mer tilgjengelig i Norge og tilby spesielt utvalgte smakssett og kvalitetssjokolader.
Vår sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen har i lengre tid hatt en visjon om å gjøre kvalitettsjokolade mer tilgjengelig og utvide tjenestene til Sjokoladesmaking.no
Vi lanserer nettbutikk! Read More »
Damian Allsop
Har du hørt om Damian Allsop Chocolates og deres water ganaches? Vann og sjokolade passer vanligvis ikke så bra sammen, men Damian har virkelig fått til å hente ut smaken av sjokolade i en ganache ved bruk av vann istedenfor fløte, og hans “H2O chocolates” er nydelige!
Google Plus
Sent men godt har vi endelig også fått oss egne sider på Google Plus! Du finner oss her: https://plus.google.com/u/0/b/113374656186263531249/113374656186263531249/
Sjokoladetips oktober: Friis-Holm Dark Milk 55%
Månedens sjokoladetips i oktober er danske Friis-Holm
sin Dark Milk Chocolate 55%.
Sjokoladen ble kåret til verdens beste melkesjokolade forrige uke på Academy of Chocolate Awards. Etter å ha smakt sjokoladen og møtt gründeren bak Friis-Holm under Chocolate Week, skjønner vi godt at det ble gull!
Sjokoladetips oktober: Friis-Holm Dark Milk 55% Read More »
Verdens største sjokolade
Vi kan ikke love verdens største sjokolade på smakingen hos Folkeuniversitetet Øst – Kultur og fritid neste uke, men vi lover en spennende smaksopplevelse med mange gode kvalitetssjokolader!
Det er fortsatt mulig å melde seg på: http://www.folkeuniversitetet.no/oslo/sjokoladesmaking-oslo/kurs-id-90215/
Verdens største sjokolade Read More »
Nothing Like Chocolate
Visste du at barneslaver brukes i produksjonen av veldig mye av den masseproduserte sjokoladen?
Vi har rettighetene til å vise filmen “Nothing like chocolate” i Norge og denne filmen er noe ALLE med litt samfunnsengasjement bør se! Filmvisninger blir satt opp i løpet av høsten!
Nothing Like Chocolate Read More »
Passports & Pamplemousse
Vi har blitt intervjuet av den utenlandske bloggen Passports & Pamplemousse. Sjekk ut intervjuet og bloggen!
Passports & Pamplemousse Read More »
Utdrikningslag
God stemning i Heges utdrikningslag, med et dusin engasjerte jenter som var ivrige etter å lære om og smake på fin mørk sjokolade! Kanskje du vil du ha sjokoladesmaking i ditt utdrikningslag også?
Chili con sjokolade
Ny vri på den klassiske fredagstacoen? Hva med Chilli Con Carne med sjokolade? Vi har sagt det før og sier det igjen: Sjokolade kan brukes til (nesten) alt 🙂 God helg!
http://www.chocablog.com/recipes/chocolate-chilli-con-carne/
Chili con sjokolade Read More »
Derfor elsker du sjokolade!
Hvorfor elsker vi sjokolade? Les og lær 🙂
http://mostlyaboutchocolate.com/our-love-affair-with-chocolate/
Derfor elsker du sjokolade! Read More »
Sjokoladetips: Cacao Sampaka
Månedens sjokoladetips: Skal du til Spania, Portugal, Japan eller Dubai i sommer, anbefaler vi deg å ta turen innom Cacao Sampaka. Dette er en av våre absolutte favoritter!
Vi har smakt oss gjennom store deler av butikken og kvaliteten på sjokoladen de lager er fantastisk!
Sjokoladetips: Cacao Sampaka Read More »
Hva vet du om sjokolade
Hva vet du egentlig om sjokolade, og hvor mye av det er egentlig sant? Denne artikkelen går i dybden på en rekke vanlige misforståelser og forenklinger i det folk flest tror de vet om sjokolade og kvalitet.
http://www.chocolatiers.co.uk/blogs/guides/7661277-95-of-what-we-know-about-chocolate-is-rubbish
Hva vet du om sjokolade Read More »
Sjokoladetips: Amedei Chuao
Månedens sjokoladetips er Chuao 70% fra Amedei, som regnes som en av verdens beste sjokolader.
Sjokoladen har en tydelig og karakteristisk profil som er preget av kakaotypen den inneholder. Den kan beskrives som himmelsk – både overveldende og inspirerende samtidig.
Sjokoladetips: Amedei Chuao Read More »
Sjokoladekurs for Freia
Sjokoladekurs for Freia Read More »
Sjokoladetips: Valrhona Alpaco
Månedens sjokoladetips er Valrhona Grand Cru Alpaco, som er en 66% sjokolade fra Ecuador.
Hint av Jasmin og appelsinblomster sammen med tre og balansert bitterhet gjør denne sjokoladen til en sann smaksopplevelse! Perfekt alene, men også god i bakverk.
Kan kjøpes på en del Meny -og Ultrabutikker og i enkelte cafèer og spesialbutikker.
Sjokoladetips: Valrhona Alpaco Read More »